dejan stojiljković
Dejan Stojiljković, prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista, rođen je u Nišu 1976. godine. Do sada je objavio romane Konstantinovo raskršće, Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem), Olujni bedem, Dukat za Lađara, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life, Kišni psi i Neonski bluz.

Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija.

Pisao je scenario za obe sezone serije Senke nad Balkanom. Zatim za serije Žigosani u reketu, Feliks i film i TV seriju Toma.

Za svoj prozni rad dobio je Andrićevu nagradu, za zbirku priča Neonski bluz. Nagradu „Miloš Crnjanski“ dobio je za roman Konstantinovo raskršće.

Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački, italijanski, kineski i francuski. Jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca. Živi i radi u Nišu.